Nederlandse Organisaties ter Ondersteuning van Mindervalide Reizigers: Toegankelijke Reisbronnen in Nederland

Reizen is een geweldige manier om nieuwe plaatsen te ontdekken, culturen te ervaren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Voor mensen met beperkingen is het echter vaak een uitdaging om reizen te plannen en ervan te genieten. Gelukkig zijn er Nederlandse organisaties die zich inzetten voor het ondersteunen van mindervalide reizigers en het mogelijk maken van toegankelijke en probleemloze reiservaringen. Hier zijn enkele van die organisaties en hun .nl-website-URL’s:

1. BOSK – Vereniging van Mensen met een Cerebrale Parese

BOSK is een vereniging die zich richt op mensen met cerebrale parese en hun omgeving. Ze bieden informatie en ondersteuning voor reizigers met cerebrale parese en andere fysieke beperkingen.

2. HandicapNL

HandicapNL is een organisatie die zich inzet voor een samenleving waarin mensen met een handicap volwaardig kunnen deelnemen. Ze bieden informatie en hulpbronnen voor mindervalide reizigers en pleiten voor toegankelijkheid.

3. Support Magazine

Support Magazine is een online magazine gericht op mensen met een beperking. Ze bieden informatie en artikelen over reizen, vrijetijdsbesteding en toegankelijkheid voor mindervalide reizigers.

Deze Nederlandse organisaties bieden waardevolle bronnen en ondersteuning voor mindervalide reizigers in Nederland en zijn toegewijd aan het bevorderen van toegankelijkheid in reizen en vrijetijdsbesteding.

Bezoek hun websites voor meer informatie en nuttige tips voor het plannen van een toegankelijke reis in Nederland.